Goede aansluiting voortgezet onderwijs

Naar het voortgezet onderwijs
Kinderen die uit groep 8 doorstromen naar het voortgezet onderwijs krijgen een hele verandering te verwerken. Van oudste van de school naar brugklasser en jongste van de school. Maar ook een heel andere manier van lesgeven en werken. Op basisschool Tandem bereiden wij onze kinderen heel goed voor op deze stap. Dat doen we al vanaf groep 1 plus en groep 2. Onze kinderen leren vanaf deze groep al werken met een weektaak.

Vaardigheden in het daltononderwijs
Op basisschool Tandem leren kinderen plannen, leren ze zelfstandig te werken, leren samenwerken met elkaar, leren verantwoordelijkheid dragen, leren kinderen om te gaan met huiswerk, leren kinderen leren, etc.. Dit bereidt onze kinderen uitstekend voor op de overstap naar het voortgezet onderwijs. Uiteraard spelen we in op de verschillen in ontwikkeling van de kinderen.

Waar gaan onze kinderen heen?
Onze kinderen stromen uit naar alle richtingen van het voortgezet onderwijs. Ongeveer 50 procent gaat naar HAVO of VWO, de andere 50 procent gaat naar de diverse vormen van het VMBO.

Eindtoets basisonderwijs
Met ingang van schooljaar 15-16 gaan de kinderen van basisschool Tandem deelnemen aan een eindtoets. Deze wordt in de periode half april-half mei afgenomen.