Engels in alle groepen

Engels als verplicht vak in basisonderwijs
Engels is in de groepen 7 en 8 een verplicht vak in het basisonderwijs. Er zijn scholen die het vanaf groep 5 aanbieden. Maar dat is eigenlijk veel te weinig om kinderen met een heel goed niveau Engels naar het voortgezet onderwijs te laten gaan. Basisschool Tandem heeft ervoor gekozen om Engels aan te bieden in alle groepen. Wij volgen het programma van Earlybird.

Vervolgonderwijs
Steeds meer vervolgstudies gaan gedeeltelijk of volledig in het Engels. Tweetalige opleidingen in voortgezet onderwijs. Wij willen onze kinderen een goede kans geven deze studies te kunnen kiezen. Hierdoor vergroten ze hun kansen op een goede vervolgopleiding en later een baan. Engels is een basisvaardigheid geworden. Wij spelen daar graag op in.

Tijd in het lesrooster
In de groepen 1 tot en met 4 besteden we een uur per week aan Engels. In de groepen 5 en 6 is dat 1,5 uur per week. In de groepen 7 en 8 hebben de kinderen 2 uur Engels in de week. Dat gaat niet ten koste van andere vakken. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het in een vroeg stadium aanbieden van Engels een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen.

Inhoud lessen Engels
De lesinhoud van het Engels bestaat vooral uit activiteiten die spelenderwijs in groep 1 beginnen. Liedjes, versjes, etc. vormen een belangrijk deel van de lessen. Kinderen bouwen spelenderwijs een grote woordenschat op. In de hogere groepen worden de activiteiten steeds meer gericht op communicatie in het Engels. Ook andere lessen worden dan deels in het Engels gegeven. Voor meer achtergrondinformatie kunt u kijken op de website van Early Bird