Daltononderwijs - Onderwijs met een plus!

Basisvaardigheden en vertrouwen
Op basisschool Tandem besteden we veel aandacht en tijd aan de basisvaardigheden taal, lezen, rekenen en spelling.
Goed onderwijs in de basisvaardigheden is voor ons belangrijk.
Naast deze vaardigheden willen we kinderen ook leren hoe zij zelf in de wereld staan, kunnen leren, hoe zij verantwoordelijkheid kunnen en mogen dragen. Onze leerkrachten geven uw kind het vertrouwen dat nodig is om steeds een stap verder te kunnen.

Pijlers van het Daltononderwijs
Kinderen die nu naar de basisschool gaan, zijn de studenten en werknemers van later. Hun toekomst ziet er anders uit dan de wereld waarin zij nu leven. Dat vraagt vaardigheden die zij overal en altijd kunnen toepassen.
In ons onderwijs leren kinderen zelfstandig werken, samenwerken met andere kinderen, leren zij reflecteren op hun eigen ontwikkeling en werk, leren zij hun werk plannen. Ons onderwijs biedt zo een prima basis voor hun toekomst.

Trots zijn op het leren
Wij vinden het belangrijk dat elk kind zijn eigen top kan halen, dat elk kind trots kan zijn op zijn eigen prestaties en ontwikkeling. In de groep spelen we in op de mogelijkheden van de kinderen. We geven onze lessen op 3 niveaus. Zo kunnen heel veel kinderen op hun eigen niveau de leerstof verwerken. Elke leerkracht maakt voor de vakgebieden rekenen, spelling, lezen en begrijpend lezen een weloverwogen groepsplan. Zo komt elk kind tot zijn recht in de groep.

Plusgroep basisschool Tandem
Voor kinderen die sneller kunnen leren, is het basisprogramma soms niet voldoende. Deze kinderen hebben extra uitdaging nodig in de groep en ook buiten de groep. Deze kinderen kunnen in aanmerking komen voor de Plusgroep. In overleg met ouders en school wordt bekeken of kinderen hierin een goede uitdaging zouden kunnen vinden. In het Plusprogramma wordt vanuit de interesses van kinderen een programma aangeboden waar zij met veel plezier en inzet aan kunnen werken. De Plusgroep draait een dagdeel per week. Hierin zitten kinderen uit diverse groepen.
De intern begeleider van de school, Irma Valk, heeft zich gespecialiseerd in het onderwijs aan meer- en hoogbegaafde kinderen. Zij is onze specialist op dit gebied.

Inspectierapport
De inspectie waardeert onze school en de resultaten die de kinderen behalen op basisschool Tandem als goed. We zijn hier natuurlijk blij mee, maar we streven er naar elke keer het toch weer beter te doen. Waarom? Omdat onze kinderen dat verdienen!

Contact met basisschool Tandem

Contact

directie basisschool Tandem
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(078) 6 12 30 33

Bezoek ons

Basisschool Tandem
Hoendersekade 1
3332 KW Zwijndrecht

Openingstijden

Ma - Vrij 7.00 - 18.30
Basisschool Tandem heeft een continurooster

facebook
Bezoek onze facebook pagina
school op seef
Wij zijn een School op Seef
Dalton
Wij zijn een Dalton school
Scholen op de kaart
Bekijk onze schoolkaart